0 Läs mer >>
 Testade på att baka lite härom veckan.
Vaniljfyllda munkar blev det! 
Här är receptet på munkarna.
 
50 g  smör
1 dl  mjölk
25 g  jäst
2 msk  socker
0,5 krm  salt
1  ägg
4,5 dl
 
1.Värm mjölken till 37 grader.
 
2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör tills jästen är upplöst. Blanda i 3 dl av mjölet. Nu ska det bli en lös smet.
 
3. Rör ner smör, socker, ägg, kardemumma och resten av mjölet. Låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. 
4. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda. Forma till en längd. Dela den i jämnstora bitar. Rulla dem till runda bullar och platta till dem något. Jäs dem under bakduk ca 30 minuter. 
5. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Lägg i munkar, några åt gången. Fritera dem 3-4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla dem sedan i socker och skaka av eventuellt överflöd. Spritsa in äppelmos i munkarna.
 
 
 Recept på munkarna är från ; http://www.recept.nu/hela-sverige-bakar/birgitta-rasmusson/berlinermunkar/ Recept på vaniljkrämen hittade jag här: 
 
http://www.recept.nu/nyhetsmorgon/leila-lindholm/leilas-vaniljkram/
 
Eftersom jag inte hade vaniljstång så tog jag 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj.
 
 

Munkar fyllda med van...

0 Läs mer >>
Idag har det grillats och till det passade jag på att göra en egen potatissallad.
Den är jätte enkel fast riktigt god.
 
 
Jag använde mig av:
Creme frachie
Potatis
Rödlök
Purjulök 
Lite sallads mix
dijon senap 
salt och peppar
 
Jag kokade potatisen först och lät den svalna så dem inte faller isär.
Skär rödlöken i smala halvringar och purjulöken i små delar som sedan blandas
i creme fraichen tillsammans med dijon senapen. Strö över lite salladsmix.
 
Skär sedan potatisen i fyra delar och blanda i dem försiktigt så de inte går sönder.
 
Nu är det klart!!
 
Jag tog ingredienser efter smak och tycke! Gör det ni med:) 

Enkel potatissallad